Deze Sugar Strawberry Exfoliator MOET je hebben

Het is volgens mij alweer een tijdje geleden dat ik een cleanser heb gereviewed (de laatste was de Dior balm geloof ik), maar ik ben dan ook niet zo snel ondersteboven van cleansers. Ja, het schuimt, het maakt schoon, het doet zijn werk, maar meer is het vaak ook niet. Toch weten cleansers me zo nu en dan toch te verrassen, waaronder de Sugar Strawberry Exfoliating Face Wash van fresh.

Ik heb nooit eerder iets van fresh gebruikt, maar sinds ik mijn tweede account @beautylabskin ben begonnen is er een hele Instagram Skincare Community wereld voor me open gegaan. Ik zag deze cleanser regelmatig voorbij komen in mijn feed, met zeer lovende kritieken. Dat wekte mijn interesse.

Prijs & verkrijgbaarheid

Via CultBeauty bestelde ik mijn eigen tube, die 2 dagen later al werd geleverd. Een tube kost omgerekend €29,- en dat vind ik niet goedkoop, maar ook weer niet exorbitant hoog. Als het product inderdaad zo goed is als iedereen claimt, vind ik het zeker de moeite waard. Wat ik in elk geval fijn vond om te lezen is dat deze cleanser vrij is van parabenen en sulfaten. Dat betekent dat het dus niet schuimt, maar hierdoor wel extra mild is voor de huid.

Ingrediëntenlijst

Glycerin, Sucrose, Butylene Glycol, Fragaria Vesca (Strawberry) Fruit Extract, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Ribes Nigrum (Black Currant) Fruit Extract, Zea Mays (Corn) Starch, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Fragaria Ananassa (Strawberry) Fruit Juice, Sapindus Mukorossi Peel Extract, Tocopherol, Parfum (Fragrance), Aqua (Water), Carbomer, Sodium Hydroxide, BHT, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Limonene, Citral, Benzyl Alcohol, Linalool

De Sugar Strawberry Exfoliating Face Wash bestaat voor een groot gedeelte uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong en ingrediënten die erg voedend en hydraterend zijn voor de huid, zoals glycerine, gefractioneerde kokosnootolie (PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides) en druivenpitolie.

Daarnaast bevat het fijne suikerdeeltjes die zorgen voor het scrubbende effect. Nu worden fysische scrubs met de grond gelijk gemaakt in de skincare community, maar suikerdeeltjes worden als enige nog wel geaccepteerd. Dit omdat suiker vrij snel smelt tijdens het inmasseren en het hierdoor geen scherpe hoekjes en randjes bevat, die schade kunnen toebrengen aan je huid. Suikerscrubs worden daarom als mild voor de huid beschouwd en helpen dode huidcellen te verwijderen.

Deze face wash bevat ook een aantal fruitige ingrediënten;
+ Aardbei extract en aardbei sap – aardbeien zijn rijk aan vitamine C, zink, en salicylzuur.
+ Zwarte bes extract – een zeer krachtige anti-oxidant, bevat daarnaast ontstekingsremmende eigenschappen en heeft – net zoals de aardbei – een astringente werking. Dit houdt in dat het je poriën vernauwt, waardoor je huid gladder en egaler oogt.

Ook bevat het Sapindus Mukorossi Peel Extract, dit is een plantje dat van nature Saponine bevat, wat feitelijk een soort natuurlijke zeep (surfactant) is. Saponine is een hele milde reiniger en ook de enige reiniger in deze cleanser, met de unieke eigenschap vuil en olie te verwijderen terwijl het tegelijkertijd de huid hydrateert.

Gebruiksaanwijzing

Breng de cleanser aan op een vochtige huid en masseer het in met ronddraaiende bewegingen. Daarna afspoelen en de huid droogdeppen. Het leuke is dat je de ‘heftigheid’ van het scrubben kunt aanpassen: houd je van een stevige scrub gebruik dan minder water en houd je van een hele milde scrub, gebruik dan juist wat meer water. Deze cleanser is mild genoeg voor dagelijks gebruik.

Resultaat

OH.MY.GOD. Ik snap waarom de Sugar Strawberry Exfoliating Face Wash van fresh enorm wordt gehyped in de skincare community. Allereerst is de textuur heerlijk, het doet me denken aan een lekkere, smeuïge en goed smeerbare aardbeienjam. De geur is ook hemels. Lekker fruitig en fris, maar niet té zoet of iets. Gewoon verslavend lekker.

Waar ik wel een beetje aan moest wennen is dat deze cleanser niet schuimt, ondanks de aanwezige Saponine. Het is een vrij vettige cleanser met een milde scrub (die overigens binnen 1 minuut al weggesmolten is, dus je moet wel snel zijn met ronddraaien) en die na het afspoelen en droogdeppen een hydraterend laagje achterlaat op de huid. “Huh? Is mijn huid wel schoon?” dacht ik. Maar als ik een wattenschijfje met micellair water over mijn huid heen haal om het te dubbelchecken, komt er geen vuil meer vanaf. De huid is dus zo schoon als wat, maar tegelijkertijd voelt het supergoed gehydrateerd en bouncy aan.

Door de astringente werking van de fruitextracten ziet het er ook nog eens extra fris en gladjes uit na gebruik. Mijn huid ziet er helderder en stralender uit na slechts één week gebruik. Ik ben benieuwd hoe mijn huid eruit zal zien na 1 à 2 maanden gebruik. Ik hoop dat de vitamine C en salicylzuur (aanwezig in de aardbeien) ervoor zullen zorgen dat ik ook van de onzuiverheden op mijn wangen af kom.

Hoe dan ook, mijn eerste indruk van deze cleanser is ZEER GOED, en ik kan dit product dan ook zeker aanbevelen aan jullie. Het bevat overigens wel parfum, dus als je huid hier niet goed tegen kan kun je deze cleanser beter skippen. Hoewel deze cleanser geschikt is voor alle huidtypen, denk ik dat hij vooral erg lekker is voor mensen met een (zeer) droge huid, die na het reinigen wel eens last hebben van een trekkend gevoel. Ook is dit een heerlijke cleanser voor mensen die hun huid willen voorzien van een stralende, gezonde glow, dus als je last hebt van een doffe huid is this your guy!

Dé skincare trend van 2019 – de beauty fridge

Reacties zijn gesloten.